Nakon što je već prešao 2.850 kilometara, Ennasri ima za cilj da informiše ljude o hitnosti rješavanja problema globalnog zagrijavanja.      Foto: AA

Biciklist Nabil Ennasri stigao je u grad Edirne na zapadu Turkiye nakon što je prošao kroz 10 zemalja u sklopu svog izuzetnog putovanja kako bi podigao svijest o globalnom zagrijavanju.

Francuski državljanin marokanskog porijekla krenuo je iz Pariza, a svoju ekspediciju planira završiti u Meki, u Saudijskoj Arabiji.

Uzbuđen što se vraća stopama muslimanskih hodočasnika, 41-godišnjak je napomenuo da njegovo interesovanje za historiju Osmanskog Carstva datira još iz njegovog djetinjstva.

„Biti ovdje za mene je važan i prekrasan trenutak. Zato što je to bio grad rođenja sultana Mehmeda Fatiha, a on je veoma poznat u islamskoj historiji.”

Noću spava u prikolici, a svoja iskustva dijeli na internetu sa svojim pratiocima.

Nakon što je već prešao 2.850 kilometara, Ennasri ima za cilj da informiše ljude o hitnosti rješavanja problema globalnog zagrijavanja.

Biciklist će nastaviti put do mediteranske pokrajine Antalya na jugu prije nego što avionom krene u Jordan kako bi nastavio svoje putovanje.

TRT Balkan / agencije