Novi Pazar: Motorima krenuli put Meke i Medine da obave umru      Foto: AA

Trojica motociklista, članova Moto kluba “Supoglavi“, Emir Ljajić, Rijad Rustić i Benjamin Huseinović krenuli su danas iz Novog Pazara na put dugačak više od 12.000 km, kako bi u mubarek mesecu ramazanu obavili umru.

Najmađi član ove ekspedicije, Benjamin Huseinović kaže da je put na koji su krenuli iz regije Sandžak ruta života a da je njegov odlazak na umru motorom ostvarenje dečačkog sna.

"Ja sam od malena zacrtao da kada budem imao uslova uradim ovo. Za ovo smo se dogovorili pre nove godine, četiri meseca smo se intenzivno pripremali, dosta sredstava je uloženo i očekujemo da sve bude u redu. Mi smo spremni za ovaj hairli put, pa šta nam Allah dž.š. da. Spremni smo i na kvarove, videćemo šta će biti. No, što ugledamo Kjabu, sve ćemo zaboraviti. To sam rekao prijateljima sa kojima putujem, ako bude bilo muka na ovom dugačkom putu sve će se zabroraviti prilikom susreta sa Kjabom“, kazao je Novopazarac Benjamin Huseinović.

Motociklista Emir Ljajić posebno je obradovan jer će na putu do Meke i Medine posetiti i treće najsvetije mesto u islamu, kompleks Al-Aksa u Palestini.

Trojica motociklista, članova Moto kluba “Supoglavi“, Emir Ljajić, Rijad Rustić i Benjamin Huseinović krenuli su danas iz Novog Pazara na put dugačak više od 12.000 km.     Foto: AA

"Zahvalni smo Allahu na uputi i svemu što nam je podario, uz neki dogovor mi braća smo napravili plan za rutu koja je ujedno i naša ruta života, da uz Allahovu pomoć obiđemo naša sveta mesta i to na motoru. Molim Allaha da nam pomogne“, rekao je Novopazarac Emir Ljajić za Anadoliju.

Rutu puta dugačkog više od 12.000 kilometara detaljno su razradili kako bi bezbedno stigli do mubarek Meke i Medine. Motociklista Rijad Rustić prvi put će zijaretiti sveta mesta, pa osim uzbuđenja što idu motorima, uzbuđen je i zbog svog prvog susreta sa Kjabom.

"Idemo preko Grčke, Izraela i Jordana i onda u Meku. Pet dana ćemo boraviti u Medini, a deset u Meki. Do Ramazanskog bajrama smo na svetim mestima. Kada sve obavimo, kada se završi ramazan, deset dana ćemo voziti po Saudijskoj Arabiji i ako Bog da zdravlja vraćamo se nazad“, rekao je za Anadoliju Rijad Rustić.

Procenjuju da će za 45 dana ponovo biti u Novom Pazaru. Na umru su ih danas ispratili osim porodica i prijatelja i članovi Moto kluba "Supoglavi“, oni će ih motorima pratiti do izlaza iz Republike Srbije.

TRT Balkan / agencije