Akcija pomoći Udruženja Pomozi.ba i dalje traje, a u narednom periodu će pomagati narodu Turkiye i Sirije kako novčano tako i u hrani i robi.      Foto: AA

Novi konvoj pomoći Udruženja Pomozi.ba od ukupno 40 kamiona za građane pogođene razornim zemljotresima početkom februara, krenuo je danas iz Sarajeva prema Turkiye i Siriji.

Maja Arslanagić-Hrbat, glasnogovornica Udruženja Pomozi.ba, izjavila je da ovaj put konvoj s kamionima ide u Turkiye, ali i Siriju.

"U kamionima su odjeća, obuća, deke, grijalice, veliki dio stambenih kontejnera, igračke, hrana i higijenski proizvodi. Možda će im trebati tri, četiri dana da stignu s obzirom da ovaj put idu baš u zemljotresom pogođena područja, u dio Hataya i u Siriju. Dogovoreno je da će nam dozvoliti ulazak određenog brojna kamiona u Siriju", rekla je Arslanagić-Hrbat.

Konvoj od 54 kamiona Pomozi.ba koji je ranije poslan iz Sarajeva išao je do turskog grada Edirnea, odakle je pomoć distribuirana u zemljotresom pogođena područja.

Akcija pomoći Udruženja Pomozi.ba i dalje traje, a u narednom periodu će pomagati narodu Turkiye i Sirije kako novčano tako i u hrani i robi.

TRT Balkan / agencije