Jedan od najomiljenijih igrača i trenera Partizana svih vremena Ivan Golac početkom osamdesetih godina branio je boje Mančester Sitija.     Foto: AA

Jedan od najomiljenijih igrača i trenera Partizana svih vremena Ivan Golac početkom osamdesetih godina branio je boje Mančester Sitija, ali je za Anadoliju rekao da prema današnjem sastavu koji sa klupe vodi Pep Gvardiola nema apsolutno nikakvu emociju.

„Nikada u životu nisam navijao za Real Madrid, ali sam pre nekoliko dana uhvatio sebe u situaciji da mi je draže da prođu Španci nego Mančester Siti. Jednostavno, način na koji Gvardiolina ekipa dominira poslednjih nekoliko godina u Engleskoj kosi se sa mojom životnom i sportskom filozofijom. Potrošite milijardu i po evra da biste osvojili titulu u svojoj zemlji. Pa to i nije neki naročiti podvig. Evropa je jedino merilo i ukoliko ne pobede Inter u Istanbulu, ponovo će cela sezona pasti u zaborav“, istakao je Golac, iskusni stručnjak koji je braneći boje Sautemptona, Bornmuta i Sitija ostavio dubok trag na Ostrvu.

Daleko od toga da Golac ne poštuje lik i delo Pepa Gvardiole, ali tvrdi da metodi španskog trenera nemaju nikakve veze sa načinom rada i razmišljanjem menadžera starog kova.

„Za mene je Brajan Klaf pojam menadžera. Čovek uzme Derbi, pa ga uvede u Prvu ligu. Uzme Notingem Forest, pa ga uvede u elitni rang i onda dva puta zaredom osvoji Kup šampiona. O čemu mi pričamo? To su bili pravi menadžeri. Lori Mekmenemi, recimo. U Sautemptonu je bilo mnogo zvučnih imena i svako od nas država za sebe. Zamislite na jednom mestu Kevin Kigen, Alan Bol, Piter Šilton, Čarli Džordž, Dejv Votson, Džo Džordan, Alan Kertis... Treba ih kontrolisati i voditi. E, to je mudrost. Ovo danas je sve nekako veštački, van mog miljea i zato mi je u polufinalu bilo svejedno. Sa jedne strane Siti, kao neki stranac prema kome ne osećam nikakvu emociju, sa druge Real koji mi uopšte nije simpatičan. Bilo je neka pobedi ko hoće“, pričao je Golac.

Pobedio je Siti i to veoma ubedljivo, ali će u finalu imati za protivnika silno motivisani Inter.

„Mislim da će Inter osvojiti Ligu šampiona. Iskreno, očekivao sam finale Real-Milan, imajući u vidu ogromno iskustvo koje ova dva tima imaju u najkvalitetnijem klupskom takmičenju. Međutim, Milan je razočarao, Inter ih je prosto demolirao u obe utakmice. Inzagijeva ekipa ima velike šanse, upravo iz razloga što ih celokupna fudbalska javnost vidi kao totalne autsajdere. Praksa nas uči da u velikim finalima nije baš zahvalno biti apsolutni favorit. Obe ekipe su u idealnom trenutku tempirale formu, igraju moderan i atraktivan fudbal, ovo bi moglo da bude jedno od najboljih finala Lige šampiona svih vremena“, mišljenja je Golac.

TRT Balkan / agencije