Jusufspahić je dodao da se svako dobro delo tokom ovog meseca mnogostruko nagrađuje.           Foto: AA

Vršilac dužnosti srbijanskog muftije Mustafa Jusufspahić pozvao je u poruci povodom početka meseca ramazana u srijedu sve ljude u Srbiji da se mole za mir i da rat na teritoriji Evrope prestane.

"Ono što je specifično da se ovaj ramazan dešava u uslovima rata na našem evropskom kontinentu. Bez obzira na veru, pozivam sve ljude naše države Srbije da se molimo za mir i da rat prestane i da se zajedno molimo za našu Srbiju i njen napredak", rekao je Jusufspahić.

On je dodao da je ramazan mesec u kojem je Uzvišeni Allah objavio poslednju uputu ljudskom rodu kao uputstvo za život ljudima i Knjigu dokaza sa osnovnom porukom da samo Bog jeste Bog - pa ko doživi ovaj mesec nega ga u postu provede.

Jusufspahić je dodao da muslimani poste od zore do zalaska sunca i ustežu se od svakog užitka.

"Nije u pitanju samo nutricionizam, to jest samo ustezanje od hrane i pića, već i svakog ružnog dela i pomisli. Post, postenje jeste poštenje i ustezanje od pohote i htenja. Štit nam je od pohlepe i halapljivosti. Uči nas dobroti i dobročinstvu", rekao je Jusufspahić.

On je poručio da je "ramazan misija čistoće duše".

Jusufspahić je dodao da se svako dobro delo tokom ovog meseca mnogostruko nagrađuje i da je prilika da se popravi bilans dobrih dela.

"Neka nam čestitke ne budu samo reči, već iskrene želje i molitve. Pustimo svetlost u sebe kako bismo svetleli svakome - Dragi Bog neka vam svako dobro podari i od zla sačuva i da nastupajuće blage dane provedete u miru i ljubavi sa svojim Stvoriteljem i njegovim stvorenjima", poručio je Jusufspahić.

TRT Balkan / agencije