Maarif škole u Sarajevu posebnim programom obilježile Dan državnosti BiH / Photo: AA

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine učenici i osoblje Maarif škola u Sarajevu (Maarif Schools of Sarajevo) priredili su poseban program.

Maarif škole u Sarajevu, čiji je osnivač Fondacija Maarif iz Turkiye, posebnom su priredbom obilježili 25. novembar - Dan državnosti Bosne i Hercegovine i ukazali na važnost svijesti o domovini.

Priredbi su prisustvovali ambasador Republike Turkiye u Bosni i Hercegovini Sadik Babur Girgin, predstavnici turskih institucija u BiH, ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić, kao i roditelji, učenici i brojni gosti.

Turski ambasador u Sarajevu čestitao je Dan državnosti Bosne i Hercegovine, kao i Dan nastavnika koji se upravo danas obilježava u Turkiye.

“Vi ste Bosnu i Hercegovinu doveli do ovog što je ona danas svojom inspiracijom, hrabrošću i požrtvovanošću. Iskreno se nadam da će tako i ostati i da ćemo je razvijati s ovom djecom koju odgajamo“, poručio je ambasador Girgin.

Priredbi su prisustvovali ambasador Republike Turkiye u Bosni i Hercegovini Sadik Babur Girgin, predstavnici turskih institucija u BiH, ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić, kao i roditelji, učenici i brojni gosti. AA

Predstavnik Fondacije Maarif za BiH Yakup Gul kazao je kako su Maarif škole sa zadovoljstvom priredile ovakav program povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

“Kao Maarif škole se trudimo našu djecu odgajati i spremati za budućnost sa usađenom sviješću o važnosti države. U tom kontekstu smo s našom djecom priredili ovaj specijalni program. Iz naših škola i sa našim uvaženim ambasadorom na Dan državnosti BiH šaljemo poruku cijelom svijetu i kažemo da će Bosna i Hercegovina uvijek ostati nezavisna“, rekao je Gul.

Ističući kako je priredba povodom Dana državnosti upriličena danas jer je sutra neradni dan, Gul je kazao da se danas u Turkiye obilježava Dan nastavnika.

“Lijepo je da slavimo dva praznika na jednom mjestu. S ovog mjesta čestitamo Dan državnosti BiH, a čestitamo i svim nastavnicima u Turkiye njihov dan“, kazao je Gul.

TRT Balkan / agencije