Bilo je riječi i o rutinskoj vježbi koja je u toku u Srbiji pod nazivom "Manevri 2022", koju organizuje Vojska Srbije.     Foto: AA

Komandant misije KFOR-a predvođene NATO-om, generalmajor Angelo Michele Ristuccia, nedavno se u Beogradu sastao s načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem.

Kako je saopšteno iz KFOR-a, Ristuccia i Mojsilović su razgovarali o sigurnosnoj situaciji i istakli značaj nastavka saradnje za dobrobit regionalne stabilnosti.

Bilo je riječi i o rutinskoj vježbi koja je u toku u Srbiji pod nazivom "Manevri 2022", koju organizuje Vojska Srbije. Ovogodišnje izdanje ove vježbe trajat će do 6. novembra.

Generalmajor Ristuccia je istakao čvrstu posvećenost KFOR-a svakodnevnom sprovođenju svog mandata, zasnovanog na Rezoluciji 1244 Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija iz 1999. godine, da osigura bezbjedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu.

On je dodao da KFOR nastavlja da pruža sigurnosni okvir neophodan da bi dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje Evropske unije napredovao.

TRT Balkan / agencije