Novosađanin i Beograđanka trijumfovali na 30. Novosadskom polumaratonu

Novosađanin i Beograđanka trijumfovali na 30. Novosadskom polumaratonu

Prema tradiciji, organizovane su trke i za bebe, predškolce, mlađe i starije osnovce te srednjoškolce.
Ovogodišnji polumaraton oborio je rekord po broju učesnika.     Foto: AA

Milivoje Jovović i Marina Wong pobednici su, u muškoj i ženskoj konkurenciji, ovogodišnjeg 30. jubilarnog Novosadskog polumaratona.

Ovogodišnji polumaraton oborio je rekord po broju učesnika, takmičari su u Novi Sad stigli iz dvadesetak zemalja, uključujući i sve republike bivše SFRJ, a lepo vreme doprinelo je da današnjoj trci prisustvuje i veliki broj gledalaca. Takmičenja su održana u više disciplina, pa su se na pobedničkom postolju smenjivali polumaratonci, trkači na 10 i pet kilometara, takmičari u nordijskom trčanju i štafetnom polumaratonu, a posebna atrakcija bila je trka puzećih beba, gde je svoju brzinu „na sve četiri“ okušalo dvadesetak takmičara u pelenama.

Pobednik ovogodišnje trke na 21 kilometar, Novosađanina Milivoje Jovović, istrčao je stazu za sat 14 minuta i 58 sekundi, ispred Futožanina Vladimir Danko koji je zauzeo drugo mesto i trećeplasiranog Novosađanina Jovana Ponjevića.

„Trka je odlična, nisam očekivao da ću pobediti. Vreme je bilo malo toplije, ali izborio sam se nekako. Zadovoljan sam i rezultatom“, rekao je Milivoje Jovović koji je na današnjoj trci predstavljao Vojsku Srbije.

Pehar pobednika u polumaratonu u ženskoj konkurenciji otišao je u Beograd. Marina Wong pobedila je ispred Novosađanki Tijane Kabić i Jelene Sarić koje su zauzele drugo i treće mesto.

„Srećna sam zbog pobede, jer od avgusta prošle godine nisam trčala. Sada se pripremam za Londonski maraton koji će biti za mesec dana. Ova trka bila je dobra priprema za to takmičenje“, rekla je za AA pobednica Wong, članica Atletskog kluba Crvena zvezda.

U štafetnoj trci zlatnu medalju osvojila je ekipa Rečne flotile Vojske Srbije predvođena vojnim sveštenikom Selimirom Vagićem, drugi su bili „Orlovi”, pitomci Vojne akademije dok je treće mesto pripalo timu Žandarmerije.

Na trci na upola kraćoj deonici od 10 kilometara na pobedničko postolje popeo se Novosađanina Nebojša Oprijan, dok je drugo mesto osvojio Boris Čongor, trinaestogodišnjak, ujedno i najmlađi takmičar koji je nagradu u takmičarskim disciplinama u dosadašnjoj istoriji Novosadskog polumaratona. Treće mesto osvojio je Robert Lalić iz Sombora.

U ženskoj konkurenciji na 10 kilometara najbrža je bila Nataša Ćulafić. Ćulafić je nakon dve godine nastupila na Novosadskom polumaratonu i ponovila uspeh iz ranijih godina. Drugoplasirana je bila Mina Kosanović, a trećeplasirana Natalija Šešlija.

Po tradiciji organizovane su trke i za bebe, predškolce, mlađe i starije osnovce te srednjoškolce. Posebno zadovoljstvo organizatora je što je na 30. Novosadskom polumararatonu učestvovalo ukupno 1.552 takmičara što je rekord dosadašnjih takmičenja u protekle tri decenije.

TRT Balkan / agencije