Vučić i Escobar u Beogradu.      Foto: Tanjug

Kako je Vučić naveo na svom oficijelnom Instagram profilu, u pitanju je bio razgovor o svim aktuelnim dešavanjima i otvorenim pitanjima u dijalogu Beograda i Prištine, uz insistiranje na punoj primjeni do sada postignutih sporazuma, kao i međunarodnog prava.
"Srbija, kao ozbiljna, pouzdana i odgovorna zemlja, nastavlja borbu za očuvanje svog naroda i zemlje ulažući maksimalne napore u cilju očuvanja mira, stabilnosti i napretka cijelog regiona", dodao je Vučić, a prenosi Tanjug.
Istovremeno, specijalni izaslanik SAD-a Gabriel Escobar izrazio je očekivanje da će se dijalog Beograda i Prištine o svim otvorenim pitanjima i sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa nastaviti dinamično i konstruktivno, što je značajno kako za građane, tako i za sveukupan mir, stabilnost i napredak regiona, uz brzo okončanje pregovora, saopćeno je iz Vučićevog kabineta.

Podsjetimo, Gabriel Escobar jučer se sastao i s premijerom Kosova Albinom Kurtijem, koji je, između ostalog, poručio da je Kosovo posvećeno postizanju sporazuma sa Srbijom.

TRT Balkan / agencije