On je juče, uz potpredsednicu hrvatske vlade Anju Šimpragu, prisustvovao sastanku premijerke Srbije Ane Brnabić i premijera Hrvatske Andreje Plenkovića.     Foto: AA

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Srbije Tomislav Žigmanov izjavio je da je na sastanku predsednika Vlade Hrvatske Andreja Plenkovića i premijerke Srbije Ane Brnabić u Zagrebu dogovoreno da hrvatski premijer poseti Srbiju u drugoj polovini juna.

Žigmanov je istakao da su predstavnici hrvatske nacionalne manjine u Srbiji ohrabreni nakon današnjeg sastanka premijera Hrvatske i Srbije, na kojem se, kako je ocenio, odgovorno pristupilo otvorenim pitanjima, ali i nedvosmislenom porukom da će Hrvatska podupirati evropski put Srbije.

"Svest o osetljivosti tema i potreba da se one na pozitivan način razreše, otvorila je, čini mi se, novu nadu kada je u pitanju perspektiva hrvatsko-srpskih odnosa", naveo je Žigmanov, izrazivši nadu da će rešavanje osetljivih pitanja, poput nestalih tokom rata devedesetih, kroz institucionalnu komunikaciju, na kraju dovesti do pozitivnog ishoda.

"Uzlazni trend komunikacije i saradnje između dve države imaće za posledicu pozitivno razrešavanje svih otvorenih pitanja, stvaranje stabilnih odnosa između dve države, a onda i dva naroda", istakao je on, objavila je Vlada Srbije.

On je juče, uz potpredsednicu hrvatske vlade Anju Šimpragu, prisustvovao sastanku premijerke Srbije Ane Brnabić i premijera Hrvatske Andreje Plenkovića.

TRT Balkan / agencije