Košarkarši Srbije takmičenje na Eurobasketu završili porazom od Italije u osmini finala.     Foto: Reuters

Jedan od favorita za osvajanje Eurobasketa, reprezentacija Srbije, takmičenje je završila u osmini finala nakon što su bolji od njih bili košarkaši Italije, koji će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske.

Srbija je imala kontrolu igre i blago vodstvo do sredine treće četvrtine kada je zbog druge tehničke greške isključen selektor Italije Gianmarco Pozzecco, koji je prije izlaska iz dvorane pojedinačno grlio sve svoje košarkaše, a potom pozdravio i sve na klupi srbijanskog tima, da bi u suzama napustio dvoranu.

To je dalo dodatni motiv košarkašima Italije koji su gubili s pet poena, a onda sredinom četvrte četvrtine došli i do deset poena prednosti. Meč je završen rezultatom Italija – Srbija 94:86 (20:28, 25:23, 21:17 i 28:18).

Iako je svrstavana među favorite za medalje, Srbija je večeras okončala nastup na Eurobasketu, a Italija će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske.

U preostalim parovima četvrtfinala će se igrati dueli Španija – Finska, Slovenija – Poljska i Njemačka protiv pobjednika večerašnjeg preostalog meča osmine finala između Grčke i Češke.

Zanimljivo je da su prve tri utakmice osmine finala koje su igrane danas a u kojima su se sastale Poljska - Ukrajina, Finska- Hrvatska i Italija - Srbija, završene identičnim rezultatom 94:86.

TRT Balkan