Navijači Crne Gore skupili novac za novi kombi bh. navijačima     Foto: Facebook/Ultra Crna Gora

Nakon što je u Podgorici na dan utakmice Lige nacija između Crne Gore i Bosne i Hercegovine zapaljen kombi bh. registarskih oznaka, navijačka grupa “Ultra Crna Gora” je izdala saopštenje u kojem navode da su donacijama državljana Crne Gore uspjeli sakupiti novac za novi kombi bh. navijačima.

Poštovana i časna crnogorska javnosti, trebalo nam je tačno jedan dan da pokažemo kakav je legat vjekova čojstva iza nas. Pare su sakupljene, zahvaljujući uglavnom donaciji crnogorske porodice iz Berlina. Taj gest ne iznenađuje znajući kakvi su naši iseljenici i kakvo srce kuca u njima. U danima kada smo po ko zna koji put pokazali zašto smo primjer kako ne moraš bit brojem velik da bi bio velik brojnima - u obavezi smo da se zahvalimo Crnogorkama, Crnogorcima, privrednicima, iseljenicima i svim crnogorskim Titanima koji su donirali koliko su imali, istog sekunda kako smo objavili početak akcije. Ta Crna Gora je ona kojoj nijedan nesretni nacionalizam ne može ništa. Sve što pretekne van cijene kombija, biće uplaćeno u humanitarne svrhe. Hvala svima đe čuli i ne čuli. Sve vam cvjetalo! Mi sa tobom uvijek, ti bez nas nikad!

Ultra Crna Gora

Treba napomenuti i da je Radio i televizija Crne Gore, nakon što je objavljena vijest o zapaljenom kombiju, bh. navijačima osigurala besplatan smještaj i prevoz za Sarajevo.

I pored ovog incidenta, susret između ove dvije reprezentacije koji je završen neriješenim rezultatom, 1:1, prošao je u dobroj i prijateljskoj atmosferi.

Zanimljive i simpatične scene su viđene na kraju utakmice kada su domaći navijači “provocirali” goste skandiranjem “Burek sa sirom”.

Nakon prva tri kola Lige nacija, Bosna i Hercegovina je na prvom mjestu sa 5 osvojenih bodova, a Crna Gora s bodom manje zauzima treću poziciju. Revanš utakmica će biti odigrana 23. septembra u Zenici.

TRT Balkan