Karacadag, koja posljednjih godina privlači pažnju ljubitelja prirode, sve je više primamljivija i za ljubitelje paraglajdinga.     Foto: AA

Vulkanska planina Karacadag, koja se nalazi u okrugu Karapinar nadomak turske provincije Konya, obiluje prirodnim ljepotama i postaje sve češća destinacija turista, a posebno privlači pažnju ljubitelja paraglajdinga.

Okružujući centar Karapinara, počevši od Acigola, Karacadag, na nadmorskoj visini od 2.000 metara, dom je prirodnih ljepota.

U visokim dijelovima planine, jezera na širokim ravnicama okružene zelenim livadama napajaju se proljetnim kišama. Nagib i nadmorska visina u regiji otežavaju dolazak kopnom.

Karacadag, koja posljednjih godina privlači pažnju ljubitelja prirode, sve je više primamljivija i za ljubitelje paraglajdinga.

Očekuje se da će Karacadag, gdje se ističu jezera Meke i Acigol, koje posjećuju domaći i strani turisti, aktivirati turizam u prirodi.

Guverner okruga Karapinar Oguz Cem Murat rekao je za Anadoliju da je Karacadag posljednjih godina domaćin prirodnog turizma.

"Ovo mjesto također je dom mnogim ruševinama dvoraca. Svojim dolinama, jezerima, visoravnima i dolinama pruža nevjerojatne ljepote. Na ovoj planini imamo različite vrste endemičnih biljaka. Imamo vrlo lijepa jezera. Ovo mjesto je i sklonište za rijetke ptice. Dođite i otkrijte ljepote našeg Karacadaga. Posvjedočite kako je nastala vulkanska planina, kako lijepa mogu biti jezera i rijetke vrste ptica", naveo je Murat.

Naglašavajući da u regiji postoji centar za padobransko letenje, Murat je rekao: "Ovdje se organiziraju letovi na Karacadagu. Sve ljepote se također mogu posmatrati na ovaj način. Pozivam vas da otkrijete Karacadag i Karapinar. Sve ljepote Karacadaga vas zovu."

Mustafa Ulutas, predsjednik Kluba letačkih i sportova u prirodi, izjavio je da su se treninzi i letovi kluba, koji su osnovali prije dvije godine, izvode na pisti Goktepe u podnožju Karacadaga.

"U regiju se spuštamo padobranom. Gore je još jedno jezero. Uz njega se nalazi antički grad i hipodrom sa svojim povijesnim ruševinama. To su vrlo lijepa mjesta za vidjeti. Pošto nema puta, odavde se uspinjemo i spuštamo. Vrlo je zanimljivo mjesto za domaće i strane turiste. Svi to žele vidjeti", kazao je Ulutas.

TRT Balkan / agencije