Kosovski ministar je naveo da je Haluka Bayraktara odlikovao Medaljom za izuzetne usluge kako bi iskazao duboku zahvalnost za volju i spremnost koju su ova kompanija i Republika Turkiye pokazali za saradnju sa Ministarstvom odbrane i Vladom Republike Kosovo.    Foto: AA

Ministar odbrane Kosova Ejup Maqedonci odlikovao je Medaljom za izuzetne usluge vlasnika kompanije Baykar Haluka Bayraktara u znak zahvalnosti na saradnji.

Maqedonci je tokom sastanka sa vlasnikom kompanije Baykar Halukom Bayraktarom i ambasadorom Republike Turkiye na Kosovu Sabrijem Tuncem Angilijem naveo da je saradnja sa kompanijom Baykar unapredila kapacitete Kosovskih bezbedonosnih snaga (KBS).

“Saradnja sa kompanijom Baykar, koja je svojim proizvodima postala vodeća u vojnoj tehnici, učinila je da KBS za kratko vreme podignu svoje borbene kapacitete na nivo koji garantuje teritorijalnu odbranu i bezbednost svih kosovskih građana”, kazao je Maqedinci u objavi na Facebooku.

Kosovski ministar je naveo da je Haluka Bayraktara odlikovao Medaljom za izuzetne usluge kako bi iskazao duboku zahvalnost za volju i spremnost koju su ova kompanija i Republika Turkiye pokazali za saradnju sa Ministarstvom odbrane i Vladom Republike Kosovo.

Istakao je da je tokom ovog sastanka razgovarano o narednim projektima u koje će Kosovo ulagati, kao i o proširenju ove saradnje mimo kupovine.

“Čvrsta veza između naše dve zemlje će se nastaviti”, poručio je Maqedonci.

​​​​​​​Vlada Kosova je ove godine za potrebe Kosovskih bezbedonosnih snaga od kompanije Baykar kupila bespilotne letelice Bayraktar.

TRT Balkan / agencije