Gradonačelnik Idrizi je rekao da je TIKA jedna od institucija koja je podržala ne samo Vučitrn, već i druge kosovske opštine u oblasti poljoprivrede. Naglasio je da je Vučitrn, opština sa poljoprivrednom i stočarskom proizvodnjom.             Foto: AA

Koordinatorka Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA) Fulya Aslan i gradonačelnik opštine Vučitrn Ferit Idrizi potpisali su Memorandum o saradnji u okviru projekta „Podrška poljoprivrednicima poljoprivrednom mehanizacijm u opštini Vučitrn“.

Koordinatorka Aslan izjavila je da TIKA u saradnji sa opštinom Vučitrn, u vidu sufinansiranja, realizuje projekat podrške poljoprivrednicima dodelom 70 multikultivatora sa drljačom.

„U okviru projekta, 70 poljoprivrednika će imati koristi od multikultivatora sa drljačom. U vidu sufinansiranja, ranije smo realizovali slične projekte sa opštinama Uroševac i Podujevo, gde je broj korisnika u tim opštinama bio 70. Kroz ovaj projekat želimo da osavremenimo poljoprivrednu mehanizaciju, povećamo proizvodnju poljoprivrednih proizvoda i smanjimo troškove poljoprivrednika“, naglasila je Aslan.

Ona je rekla da je u opštini Vučitrn, tokom ranijeg poljoprivrednog projekta TIKA-e koristi imalo preko 160 farmera.

Gradonačelnik Idrizi je rekao da je TIKA jedna od institucija koja je podržala ne samo Vučitrn, već i druge kosovske opštine u oblasti poljoprivrede. Naglasio je da je Vučitrn, opština sa poljoprivrednom i stočarskom proizvodnjom.

„Ova poljoprivredna oprema, koja će biti nabavljena uz sufinansiranje između Opštine Vučitrn i TIKA-e, u velikoj meri će olakšati rad poljoprivrednika u proizvodnji poljoprivrednih proizvoda“, naglasio je Idrizi.

Idrizi se u ime opštine Vučitrn zahvalio TIKA-i na dosadašnjoj saradnji i izrazio spremnost za dalju saradnju.

TRT Balkan / agencije