Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su danas o prijedlogu da predsjednik Skupštine Srbije bude dosadašnja predsjednica Vlade i potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) Ana Brnabić.    Foto: AA

Poslanici Narodne skupštine Republike Srbije završili su današnje zasjedanje, a rasprava o izboru predsednika parlamenta nastaviće se sutra, u utorak.

Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su danas o prijedlogu, koji je obrazlagao šef poslaničke grupe “Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov, da predsjednik Skupštine Srbije bude dosadašnja predsjednica Vlade i potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) Ana Brnabić.

Kako javlja agencija Tanjug, na sjednici u ponedeljak taj prijedlog podržali su SNS, Socijalistička partija Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Jedinstvena Srbija, Pokret ujedinjenih penzionera Srbije, dok su se protiv izjasnile Srbija protiv nasilja, Nova Demokratska stranka Srbije, Mi glas iz naroda dr Branislav Nestorović i Mi glas iz naroda.

Na dnevnom redu sjednice je i izbor potpredsjednika Narodne skupštine, imenovanje generalnog sekretara, izbor članova radnih tijela te izbor članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.

TRT Balkan / agencije