Uredu za društvenu brigu Rijaseta IZ dodijeljeno je 2.000 ramazanskih paketa, Udruženju Ilmijje 1.400, a Međunarodnom forumu solidarnosti Emmaus 1.600 paketa koje će distribuirati u svim gradovima Bosne i Hercegovine.              Foto: AA

Vakufska direkcija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini danas je, u saradnji sa Generalnom direkcijom vakufa Republike Turkiye, počela podjelu 5.000 ramazanskih paketa za socijalno ugroženo stanovništvo i postače u BiH.

Podijeljeni paketi su dio projekta koji već nekoliko godina Generalna direkcija vakufa Republike Turkiye realizuje širom BiH putem Vakufske direkcije IZ u BiH. Ove godine će putem Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ, Udruženja ilmijje i Međunarodnog foruma Emmaus distribuirati 5.000 prehrambenih paketa za socijalno ugrožene kategorije, navodi agencija MINA.

U podjeli paketa učestvovao je predstavnik Generalne direkcije vakufa Republike Turkiye Mustafa Erdogan.

"Saradnja naših vakufskih direkcija je duga, a paketi koji svake godine stižu iz Turkiye tu su da pomognu osobama koje su u potrebi. Iz Vakufske direkcije Turkiye sada smo isporučili pet hiljada paketa sa osnovnim namirnicama koje su birane tako da budu od koristi u dolazećem ramazanu", rekao je Erdogan.

Izrazio je nadu da će se uspješna saradnja nastaviti, kako bi bila korisna stanovništvu kojem je potrebna pomoć.

Sekretarka Vakufske direkcije IZ u BiH Amela Trako-Mahmutović je takođe izrazila zadovoljstvo uspješnom saradnjom i zahvalila organizacijama zaslužnim za osiguravanje i distribuciju ramazanskih paketa.

"Mi kao Vakufska direkcija posebno smo sretni što već nekoliko godina imamo priliku učestvovati u ovoj plemenitoj misiji podjele ramazanskih paketa širom Bosne i Hercegovine. Zahvaljujemo se našim prijateljima iz Generalne direkcije vakufa Republike Turske koji su i ove godine obezbijedili pet hiljada ramazanskih paketa", kazala je Trako-Mahmutović.

Uredu za društvenu brigu Rijaseta IZ dodijeljeno je 2.000 ramazanskih paketa, Udruženju Ilmijje 1.400, a Međunarodnom forumu solidarnosti Emmaus 1.600 paketa koje će distribuirati u svim gradovima Bosne i Hercegovine.

Stručna saradnica za koordinaciju i raspodjelu u Uredu za društvenu brigu Rijaseta IZ Emina Bešlija je istakla da su prehrambeni paketi bogatog sadržaja, sa osnovnim životnim namirnicama i vitaminima, te da će postačima i socijalno ugroženom stanovništvu biti veoma korisni.

Ured za društvenu brigu je danas ramazanske pakete uručio članovima četiri udruženja "Zdravo živi sretno stari“, "Udruženju braća Romi“ "Udruženju paraplegičara i kvadriplegičara KS“ i “Udruženju unije žrtava civilnog rata“.

TRT Balkan / agencije