Vojne snage otvorile su vatru na grupu Palestinaca ispred hitne pomoći u dvorištu bolnice "Halil Suleiman".           Foto: AA

Najmanje dvoje Palestinaca je ubijeno, a četvero je povrijeđeno usljed vatre koju je izraelska vojska otvorila ispred hitne pomoći bolnice u gradu Jeninu, na sjeveru okupirane Zapadne obale.

Zdravstveni zvaničnik iz državne bolnice Jenin rekao je da su izraelske snage otvorile vatru na grupu Palestinaca ispred hitne pomoći državne bolnice "Halil Suleiman" u Jeninu.

Zvaničnik je naveo da je poginulo dvoje Palestinaca, a povrijeđena četiri.

Očevici su naveli i da je izraelska vojska, u pratnji buldožera, u zoru upala u grad Jenin i izbjeglički i buldožerima počela uništavati infrastrukturu.

Naveli su i da je došlo do oružanih sukoba između Palestinaca i izraelske vojske, te da su se s vremena na vrijeme čule eksplozije-

Vojne snage otvorile su vatru na grupu Palestinaca ispred hitne pomoći u dvorištu bolnice "Halil Suleiman".

Očevici su naveli da se izraelska vojska povukla iz izbjegličkog kampa Jenin nakon racije, koja je trajala oko pet sati.

Lokalni izvori su naveli da su izraelske snage, u pratnji vojnih buldožera, izvršile raciju na izbjeglički kamp Balata na istoku Nablusa i na naselje Al-Hashshashin u kampu.

Izvori su naveli da je došlo do oružanog sukoba između izraelskih snaga i Palestinaca, ali nisu dali informacije o tome da li je u sukobu bilo mrtvih ili povrijeđenih.

U napadima izraelskih snaga i ilegalnih jevrejskih doseljenika na okupiranoj Zapadnoj obali i istočnom Al-Qudsu (Jerusalem) od 7. oktobra 2023. ubijena su 432 Palestinca, a oko 4.700 je povrijeđeno.

TRT Balkan / agencije