Dodala je da je je u medijima i na društvenim mrežama mnogi optužuju da je "antisemita" nakon što je prisustvovala skupu kako bi se prikupio novac za kupovinu novog vozila hitne pomoći za bolnicu u Gazi.          Foto: AA

Pjevačica i tekstopisac Charlotte Church, koja je učestvovala na skupu solidarnosti za Palestinu u Londonu, objavila je da je njena porodica dobila prijetnje zbog podrške Gazi.

Pjevačica, rođena u Velsu, objavila je nakon skupa kojem je prisustvovala prošlog vikenda, da želi odgovoriti na optužbe i klevete protiv nje zbog učešća na propalestinskom događaju.

Istakla je da je zbog podrške Gazi optužena da je "antisemit" i "izdajica".

Ova 38-godišnja pjevačica je kazala da apsolutno ne prihvata takve optužbe.

Kako je rekla, izložena je svim oblicima nasilnih, mizogenih i rasističkih komentara na društvenim mrežama i optužena je da je ekstremista samo zbog učešća na skupu solidarnosti s Palestinom.

Dodala je da je je u medijima i na društvenim mrežama mnogi optužuju da je "antisemita" nakon što je prisustvovala skupu kako bi se prikupio novac za kupovinu novog vozila hitne pomoći za bolnicu u Gazi.

Naglašava da nikada nije bila niti će biti antisemit iako je, kako je rekla, ismijavaju i vrijeđaju neke moćne i poznate osobe samo zato što se protivi izraelskim zvjerstvima u Gazi i na Zapadnoj obali i saučesništvu Zapada u ovim zločinima.

"Moju ličnu sigurnost i sigurnost moje porodice ugrožavaju neki prilično opasni ljudi ohrabreni retorikom političara i kukavičkim, neodgovornim izvještavanjem čak i nekih liberalnih medija", rekla je.

Poručuje kako osjeća potrebu da odgovori na napade usmjerene protiv njene ličnosti.

"Moram da govorim jer kampanja koja poziva na okončanje izraelske agresije u Palestini od početka genocida dobila je vrlo malo medijske pažnje, osim što je okarakterisana kao 'mržnja' ili 'islamistička'", kazala je Church.

Pjevačica je učestvovala u maršu podrške Palestini održanom u Londonu 9. marta, a potom je pjevala za palestinski narod na bini postavljenoj u blizini američke ambasade u Londonu.

Church je stekla slavu već u djetinjstvu kao pjevačica klasične muzike prije nego što se 2005. počela baviti pop muzikom. Do 2007. prodala je više od deset miliona ploča širom svijeta, uključujući preko pet miliona u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

TRT Balkan / agencije