Demonstranti su uzvikivali "Genocidni Joe", "Sram te bilo!" i “Svaki put kada mediji lažu, jedan novinar bude ubijen u Gazi.”      Foto: AA

Palestinske pristalice protestovale su tokom godišnje večere Udruženja dopisnika Bijele kuće, kojoj su prisustvovale poznate ličnosti, političari i američki predsjednik, kao i predstavnici medija.

Demonstranti su se okupili ispred hotela ”Washington Hilton” sa palestinskim zastavama na protestu koji je organizovala antiratna nevladina organizacija CodePink.

Demonstranti su uzvikivali "Genocidni Joe", "Sram te bilo!" i “Svaki put kada mediji lažu, jedan novinar bude ubijen u Gazi.”

Okupljeni demonstranti su uzvikivali slogane “Novinari, radite svoj posao i pišite o genocidu!” i “U Gazi je ubijeno više novinara nego u Drugom svjetskom ratu”.

Demonstranti su mahali ogromnom palestinskom zastavom sa prozora hotela, a druga grupa je nepomično ležala ispred hotela kako bi simbolično podsjetili na novinare koji su ubijeni u Gazi.

Na ulici preko puta hotela također su istaknuti krvavi novinarski prsluci s imenima svakog novinara ubijenog u Gazi i na Zapadnoj obali.

TRT Balkan / agencije