Ministarka Gervalla je upoznala turskog ministra Fidana s prioritetima Republike Kosovo u integracionim procesima i jačanju međunarodnog subjektiviteta.      Foto: AA

Potpredsednica kosovske vlade i ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gervala sastala se s ministrom spoljnih poslova Turkiye Hakanom Fidanom, u okviru Diplomatskog foruma u Anataliji.

Glavne teme njihovog razgovora su bile podrška Turkiye Kosovu za članstvo u Savetu Evrope, NATO-u i drugim međunarodnim organizacijama te jačanje saradnje u trgovinskoj razmeni i strateškim investicijama, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova i dijaspore Kosova.

Ministarka Gervalla je upoznala turskog ministra Fidana s prioritetima Republike Kosovo u integracionim procesima i jačanju međunarodnog subjektiviteta.

Tokom ovog bilateralnog sastanka razgovarano je i o bezbednosti u regionu i potrebi povećanja multilateralne saradnje u prevazilaženju zajedničkih izazova s kojima se suočavaju demokratske države.

U nedjelju je završen Diplomatski forum u Antaliji (ADF) koji je ove godine održan po treći put, a na kojem je učestvovalo oko 4.700 ljudi iz 148 država.

TRT Balkan / agencije