Di Ruzza je poručio da Republika Italija snažno podržava demokratske procese i reforme koje Bosna i Hercegovina poduzima na putu ka punopravnom članstvu u EU.     Foto: Predsjedništvo BiH

Tokom sastanka razgovarano je o odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Italije, evropskoj perspektivi i političkoj situaciji u našoj zemlji.

Ambasador Di Ruzza je naglasio da Republika Italija snažno podržava nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. On je naglasio da su glavni ciljevi italijanske diplomatije prema Bosni i Hercegovini, pored jačanja bilateralnih odnosa, promocija mira i stabilnosti, te podsticanje evropskih i euroatlantskih integracija Bosne i Hercegovine.

Di Ruzza je poručio da Republika Italija snažno podržava demokratske procese i reforme koje Bosna i Hercegovina poduzima na putu ka punopravnom članstvu u EU.

Bećirović je izrazio zahvalnost na kontinuiranoj podršci Republike Italije Bosni i Hercegovini u procesima evropskih i euroatlantskih integracija, kao i napore Republike Italije da istakne važnost i vrijednost proširenja EU.

Bećirović i Di Ruzza su konstatirali da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Italije veoma dobri i prijateljski, te da obje zemlje nastoje unaprijediti saradnju. Naglašeno je da ima prostora za jačanje veza u oblasti privrede s obzirom na veliki potencijal za dodatno unapređenje ekonomske saradnje, kao i kulture, obrazovanja i mnogih drugih sektora, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

FENA