Beograd: Podignuta optužnica protiv roditelja deteta koji je ubio 9 đaka

Beograd: Podignuta optužnica protiv roditelja deteta koji je ubio 9 đaka

Za oca dečaka Tužilaštvo traži 12, a za majku 2,5 godine zatvorske kazne.
Tužilaštvo je tražilo kaznu od 12 godina i produženje pritvora Kecmanoviću, koji se teriti za teško delo protiv opšte sigurnosti.           Foto: AA

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu na 267 strana protiv Vladimira Kecmanovića, oca maloletnog K.K. koji je u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu 3. maja ubio devetoro učenika te škole i radnika obezbeđenja.

Tužilaštvo je tražilo kaznu od 12 godina i produženje pritvora Kecmanoviću, koji se teriti za teško delo protiv opšte sigurnosti.

Glavni javni tužilac Viseg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da se Kecmanović sumnjiči da je obučavao sina da rukuje vatrenim i vazdušnim oružjem, da ga je obučavao i kako da stoji i diše dok rukuje oružjem i da gađa u metu.

Kecmanović se sumnjiči i da je oružje držao na nepropisan način u koferima za prenos, a ne u koferima za čuvanje oružja.

Stefanović je naveo da je K.K. napunio šest okvira sa 92 metka i poneo ih u školu.

On je prvo pucao u radnika obezbedenja, dve učenice za stolom za dežurstvo i još jednu devojčicu, a onda otišao u učionicu gde je pucao u šestoro dece i nastavnicu istorije.

Neposredno je optužena i majka K.K. zbog nedozvoljenog posedovanja oružja, jer je na jednoj čauri iz kabineta istorije pronađen njen DNK.

Tužilaštvo traži da ona bude osuđena na dve i po godine zatvora.

Traži se i zatvorska kazna od tri godine za predsednika streljačkog kluba i instruktora zbog lažnog iskaza da nisu videli obuku dečaka u streljani u kojoj je K. K. vežbao sa ocem.

TRT Balkan / agencije