Zaključivanjem ovog memoranduma državljani Bosne i Hercegovine će biti izuzeti od obveze pribavljanja vize za ulazak u Ujedinjene Arapske Emirate.             Foto: Reuters

Na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH utvrđen je prijedlog memoranduma o razumijevanju između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) o uzajamnom izuzeću od zahtjeva za ulaznu vizu.

”Zaključivanjem ovog memoranduma državljani Bosne i Hercegovine će biti izuzeti od obveze pribavljanja vize za ulazak u Ujedinjene Arapske Emirate, gdje mogu boraviti do 90 dana u bilo kojem razdoblju оd 180 dana. Na isti su način državljani Ujedinjenih Arapskih Emirata ranije oslobođeni pribavljanja viza za ulazak, izlazak, tranzit i boravak na teritoriju Bosne i Hercegovine, što je potvrđeno i ovim memorandumom”, saopšteno je iz Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Na ovaj način će se državljanima Bosne i Hercegovine omogućiti jednostavnije i jeftinije putovanje u Ujedinjene Arapske Emirate u turističke i poslovne svrhe.

TRT Balkan / agencije