Spomenuo je i kupovinu 12 borbenih zrakoplova Rafale od Francuske rekavši kako je to "vidljiva i dojmljiva" nabava relativno modernih zrakoplova četvrte generacije.             Foto: HINA

"Odavno smo trebali imati pet obalnih ophodnih brodova, a imamo samo jedan. Vjerujem da će novi ministar obrane Ivan Anušić učiniti sve kako bi Hrvatska imala kompletnu obalnu flotu", istaknuo je Milanović.

Također smatra kako Hrvatskoj treba i jedan izvanobalni brod, koji bi mogao isploviti na Mediteran do Otranta.

Spomenuo je i kupovinu 12 borbenih zrakoplova Rafale od Francuske rekavši kako je to "vidljiva i dojmljiva" nabava relativno modernih zrakoplova četvrte generacije.

Za novoimenovanog zapovjednika HRM-a komodora Damira Dojkića rekao je kako je imao ozbiljnu vojničku karijeru.

Dojkić je istaknuo je kako je trogodišnja pandemija covida 19 poremetila planove razvoja HRM-a on će se zauzimati za ubrzanu realizaciju tih planova.

"Ruska agresijama na Ukrajinu i aktualni sukob u pojasu Gaze ukazuju na nepredvidivost i složenost globalne sigurnosna situacije, koja traži neprekidan fokus na ubrzavanje razvoja sposobnosti HRM-a i prilagodbu suvremenim sigurnosnim izazovima", poručio je Dojkić.

Na svečanosti primopredaje za novog zapovjednika HRM-a rečeno je da je Dojkić rođen 1966. u Tivtu (Crna Gora), sudionik je Domovinskog rata, a poslije rata je obavljao više vojnih dužnosti. U posljednjih šest godina bio je zamjenik zapovjednika HRM-a.

HINA