Konaković će u sklopu službene posjete Londonu imati brojne susrete sa britanskim dužnosnicima te predstavnicima bh. dijaspore u Ujedinjenom Kraljevstvu.     Foto: MVP BiH

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković, u okviru službene posjete Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske, razgovarao je u ponedjeljak sa zastupnicom i predsjednicom svestranačke parlamentarne grupe za Bosnu i Hercegovinu u britanskom parlamentu Aliciom Kearns i predsjedavajućim organizacije "Remembering Srebrenica" iz Velike Britanije Waqarom Azmijem.

Tom prilikom razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovine te globalnim sigurnosnim izazovima. Razmatrani su daljnji modeli pomoći Ujedinjenog Kraljevstva BiH. Naglašeno je da su odnosi između Bosne i Hercegovine i Ujedinjenog Kraljevstva dobri i prijateljski. Posebno je istaknut kontinuiran i intenzivan politički dijalog i sadržajna saradnja u brojnim područjima.

Konaković je izrazio zahvalnost sagovornicima na podršci i pomoći koju godinama pružaju BiH kao i na aktivnostima koje doprinose očuvanju istine o onome što se dešavalo u Bosni i Hercegovini te im je tokom susreta uručio “Cvijet Srebrenice”, simbol sjećanja na žrtve genocida.

Ministar vanjskih poslova BiH će u sklopu službene posjete Londonu imati brojne susrete sa britanskim dužnosnicima te predstavnicima bosanskohercegovačke dijaspore u Ujedinjenom Kraljevstvu.

TRT Balkan / agencije