Reis Fejzić je čestitao muftiji Ternavi ponovni izbor na čelo Islamske zajednice Kosova.       Foto: AA

Predsednik Islamske zajednice Kosova muftija Naim ef. Ternava danas je u Prištini ugostio poglavara Islamske zajednice Crne Gore Rifata ef. Fejzića, koji je bio u pratnji zamenika Omera Kajošaja.

Muftija Ternava je poželeo dobrodošlicu gostima i upoznao ih sa aktivnostima i izazovima s kojima se suočava Islamska zajednica Kosova.

“Format i mogućnosti međuinstitucionalne saradnje bile su među ključnim temama o kojima se razgovaralo na sastanku. Muftija Ternava je izrazio spremnost da se dosadašnja dobra saradnja između dve institucije nastavi i intenzivira, imajući u vidu da u Crnoj Gori ima i značajan broj Albanaca islamske vjeroispovijesti”, naveli su iz Islamske zajednice Kosova.

Reis Fejzić je čestitao muftiji Ternavi ponovni izbor na čelo Islamske zajednice Kosova, izrazivši poštovanje i zahvalnost na dosadašnjoj saradnji koju su imali.

Na kraju sastanka, dvojica verskih poglavara su iskoristila priliku da jedan drugom čestitaju dolazak blagoslovljenog meseca ramazana, moleći se Uzvišenom Bogu da post i molitve budu primljene.

TRT Balkan / agencije