Razgovarano je i o energetskom sektoru, potencijalima koje dve zemlje imaju i njihovim strategijama u ovom sektoru.    Foto: AA

Na marginama 20. Bečkog ekonomskog foruma, premijer Kosova Albin Kurti sastao se s premijerom Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.

Tokom ovog sastanka poseban značaj je dat dobrim međudržavnim odnosima Republike Kosovo i Republike Severne Makedonije, a razgovarano je o posvećenosti dve zemlje zajedničkom cilju integracije u Evropsku uniju, kao i izazovima na ovom putu, saopšteno je iz Vlade Kosova.

Kurti je istakao važnost produbljivanja bilateralne i regionalne saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, u cilju daljeg unapređenja dobrosusedstva i služenja građanima obe zemlje.

U tom kontekstu, razgovarano je i o energetskom sektoru, potencijalima koje dve zemlje imaju i njihovim strategijama u ovom sektoru.

Takođe, razgovarano je o najnovijim dešavanjima u okviru procesa dijaloga Kosova i Srbije, uz posredovanje Evropske unije i sastanku s evropskim liderima u oktobru. Premijer Kurti je upoznao svog kolegu sa stavom Vlade Republike Kosovo da bi potpisivanje sporazuma značilo prihvatanje, a samim tim i garanciju za punu implementaciju Osnovnog sporazuma i Implementacionog aneksa.

TRT Balkan / agencije