Avion se srušio u subotu u blizini Kavale na sjeveru Grčke.     Foto: AA

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović rekao je na konferenciji za novinare da je avion Antonov 12, koji je sinoć pao u Grčkoj, prenosio 11,5 tona robe srbijanske namjenske industrije za Bangladeš.

"Svih osam članova posade je, nažalost, poginulo", rekao je Stefanović.
Prema njegovim riječima, avion, čiji je vlasnik ukrajinska kompanija, poletio je u 20.40 iz Niša s robom srbijanske kompanije "Valir".

Avion se srušio u subotu u blizini Kavale na sjeveru Grčke.

Grčki mediji objavili su da je u avionu bilo osam ljudi i 12 tona "opasnog materijala", uglavnom eksploziva. Lokalni zvaničnici saopštili su da nemaju konkretne informacije o tovaru.

Iz predostrožnosti zbog jakog mirisa koji se širio s mjesta nesreće, koordinacioni odbor sastavljen od opštinskih, policijskih i vatrogasnih službenika pozvao je stanovnike dva najbliža mjesta da drže prozore zatvorene tokom noći, da ne napuštaju domove i da nose maske. Vlasti kažu da ne znaju da li je u avionu bilo opasnih hemikalija.

Zvaničnici su saopštili da je pilot tražio dozvolu za hitno slijetanje zbog kvara motora, ali da avion nije uspio stići do aerodroma. U jednom od motora aviona tokom leta izbio je požar, za koji se vjeruje da je uzrok nesreće.

TRT Balkan / agencije