Rama je na društvenim mrežama napisao da je prvi put ugostio predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, prema njegovim riječima "vođu herojskog otpora".           Foto: AA

Premijer Albanije Edi Rama sastao se danas u Tirani s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, koji boravi u prvoj posjeti toj balkanskoj zemlji koja je suorganizator Samita Ukrajina-Jugoistočna Evropa.

Rama je na društvenim mrežama napisao da je prvi put ugostio predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, prema njegovim riječima "vođu herojskog otpora".

U saopštenju ureda premijera Albanije navodi se da su Rama i Zelenski održali međusobni sastanak, nakon čega je uslijedio susret delegacija dviju zemalja.

"Današnji samit je sastanak solidarnosti i daljeg zalaganja demokratija zemalja protiv ruske agresije, na kojem će se razgovarati o tome kako mogu zajedno djelovati i pružiti podršku Ukrajini, kao i doprinijeti bezbjednosti i stabilnosti regionu i Evropi", navodi se u saopštenju.

Samit Ukrajina - Jugoistočna Evropa održaće se 28. i 29. februara, a učestvovuju 13 zemalja Jugoistočne Evrope, koje će predstavljati predsjednici ili premijeri, kao i zvaničnici Evropske unije i drugih međunarodnih institucija.

TRT Balkan / agencije