Dodaje se da je poseban akcenat razgovora bio na jačanju veza u oblasti ekonomije, kao i mogućnostima investiranja u različite sektore.    Foto: Predsjedništvo BiH

U okviru jednodnevne posjete Ujedinjenim Arapskim Emiratima, članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović razgovarala je u srijedu sa vladarom Emirata Ras Al-Khaimah šeikom Saudom bin Saqrom Al Qasimijem.

“Sagovornici su razmijenili mišljenja i izrazili opredijeljenost ka unapređenju saradnje BiH sa Emiratom Ras Al-Khaimah i Ujedinjenim Arapskim Emiratima u svim oblastima koje su od zajedničkog interesa“, navodi se u saopćenju Predsjedništva BiH.

Dodaje se da je poseban akcenat razgovora bio na jačanju veza u oblasti ekonomije, kao i mogućnostima investiranja u različite sektore.

Ovom prilikom Cvijanović je pozvala šeika Al Qasimija da posjeti RS i BiH i detaljnije se upozna sa prirodnim, turističkim i investicijskim potencijalima.

Tokom posjete Emiratu Ras Al-Khaimah, Cvijanović je posjetila ostrvo Al Marjan na kojem se gradi jedan od najvećih turističkih projekata u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

TRT Balkan / agencije