Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini pokrenula humanitarni broj 090 292 000, putem kojeg građani BiH doniraju tri KM narodu Palestine.     Foto: AA

Udruženje palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini zahvalila je građanima Sarajeva, Tuzle i svim građanima Bosne i Hercegovine na iskazanoj podršci našoj borbi za mir, za život, za slobodu i za Palestinu.

"Dirnuti smo i ohrabreni ogromnom podrškom. Skupovi su protekli u dostojanstvenoj atmosferi kako to i dolikuje narodu i državi koja zna šta je borba za slobodu, borba protiv agresije, terora i genocida. Dok tugujemo zbog svakodnevnih žrtava, ubistava naše djece, civila u Gazi ohrabreni smo što se naš glas, krik ubijene djece u Gazi, sve jače čuje širom svijeta", poručio je Majid Marouf, predsjednik Udruženja.

Iz Udruženja su se zahvalili i gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić, premijeru Kantona Sarajevo Nihadu Uku, te drugim zvaničnicima koji su podržali skup.

Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini pokrenula humanitarni broj 090 292 000, putem kojeg građani BiH doniraju tri KM narodu Palestine.

Pomoći se može i direktno uplatom na žiro račun kod BBI Banke, broj računa: 141-311-53200039-07 (primalac Udruženje Palestinska zajednica u BiH, Džinina 4, Sarajevo – s naznakom "Pomoć za Palestinu")

TRT Balkan / agencije