Na zajedničkoj molitvi, uz brojne vjernike, sudjelovao je i hafiz iz Turkiye Beytullah Ozdemir.     Foto: AA

U islamskom centru u Zagrebu održan je prigodni mevludski program povodom mubarek noći Lejlutu-l-Mi'radža, pri čemu je odana posebna počast žrtvama potresa u Turkiye povodom godišnjice ove katastrofe.

Obilježavanje Lejlutu-l-Mi'radža i molitva za sve žrtve potresa koji je prije godinu dana odnio brojne živote u Turkiye održana je u zagrebačkoj džamiji u zajedničkoj organizaciji turskog Diyaneta i Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Zagrebački muftija Aziz ef. Hasanović naglasio je kako je večerašnja noć Lejlutu-l-Mi'radž za muslimane teološki vrlo značajna, no kako je riječ i o godišnjici razornog potresa koji je prošle godine zadesio Turkiye.

„Večeras ćemo se prisjetiti 53.000 poginulih, za njih ćemo se moliti, kao i za Gazu i Palestinu. Raduje me da imamo goste iz Turkiye, da ćemo večeras zajedno provesti noć i uputiti još jednu molitvu ili dovu za spas svih dobrih ljudi na zemaljskoj kugli“, izjavio je muftija Hasanović.

Savjetnik za vjerska pitanja Veleposlanstva Turkiye u Zagrebu Ahmet Hamdi Susoglu istaknuo je kako je ovo važan događaj, ne samo zbog Lejlutu-l-Mi'radža već i zbog godišnjice potresa koji je pogodio dijelove Turkiye na današnji dan 2023. godine.

„Prije svega, prisjećamo se žrtava koje smo izgubili u potresu, ali obilježavamo i večer Lejlutu-l-Mi'radž te šaljemo svoje molitve žrtvama potresa, kao i izraze suosjećanja članovima njihovih obitelji“, poručio je Ahmet Hamdi Susoglu.

Na zajedničkoj molitvi, uz brojne vjernike, sudjelovao je i hafiz iz Turkiye Beytullah Ozdemir.

TRT Balkan / agencije