Zamenik ministra Republike Turkiye Munir Karalogulu je istakao posvećenost svoje zemlje nastavku podržke Kosovu u svim sektorima.           Foto: AA

Zamenika ministra unutrašnjih poslova Republike Turkiye Munira Karalogulua, koji sa delegacijom boravi u poseti Kosovu, primio je u ponedjeljak zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova Blerim Gashani, kao i komandant KFOR-a Ozkan Ulutas.

Kako je saopšteno iz MUP-a Kosova, sastanak je održan u okviru bliske saradnje koju obe zemlje imaju u sektoru bezbednosti.

Zamenik ministra Gashani se zahvalio turskoj delegaciji na poseti, ističući posvećenost Republike Kosovo uspostavljanju saradnje između dve zemlje, u različitim sektorima u cilju vladavine zakona i reda, te borbi protiv svih vrsta kriminala i terorizma.

Takođe im se zahvalio na saradnji u brojnim obukama koje su ponuđene Kosovskoj policiji i potencijalu koji imaju za intenziviranje ove saradnje.

Zamenik ministra Republike Turkiye Munir Karalogulu je istakao posvećenost svoje zemlje nastavku podržke Kosovu u svim sektorima.

Zamenik ministra Karalogulua je primio i ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Svecla, nakon sastanka ministara unutrašnjih poslova Turkiye i Kosova, koji je održan u novembru 2023. godine u Ankari. Obostrano su se dogovorili da nastave sastanke radi saradnje u oblasti bezbednosti.

U okviru dve delegacije su i predstavnici važnih resora dveju vlada, koji na sastancima razgovaraju u cilju intenziviranja sektorske saradnje radi razmene iskustava koja će doprineti unapređenju sektora bezbednosti.

Zamenik ministra Karalogulua je primio i komandant KFOR-a, general-major Ozkan Ulutas, koji mu je poželeo dobrodošlicu u štabu KFOR-a u Prištini.

TRT Balkan / agencije