Musk je rekao da stotine organizacija ili više njih krade podatke Twittera "izuzetno agresivno", utječući na korisničko iskustvo.     Foto: AA

Twitter je ograničio koliko tweetova dnevno različiti računi mogu pročitati, kako bi obeshrabrio "ekstremne nivoe" krađe podataka i manipulacije sistemom, rekao je izvršni predsjednik Elon Musk u objavi na platformi društvenih medija.

Verificirani računi privremeno su ograničeni na čitanje 6000 postova dnevno, dok će neverificirani računi biti ograničeni na 600 postova dnevno, a novi neverificirani računi ograničeni su na 300.

Privremeno ograničenje čitanja uskoro će se povećati na 10.000 postova dnevno za verificirane korisnike, 1000 postova dnevno za neverificirane i 500 postova dnevno za nove neverificirane korisnike, rekao je Musk u zasebnoj objavi na Twitteru ne dajući dodatne pojedinosti o tome kad će ovo biti implementirano.

Prethodno je Twitter najavio da će zahtijevati od korisnika da imaju račun na platformi društvenih medija kako bi vidjeli tweetove, što je Musk nazvao "privremenom hitnom mjerom".

Musk je rekao da stotine organizacija ili više njih krade podatke Twittera "izuzetno agresivno", utječući na korisničko iskustvo.

Musk je ranije izrazio nezadovoljstvo kompanijama za umjetnu inteligenciju poput OpenAI-a, vlasnika ChatGPT-a, zbog korištenja Twitterovih podataka za treniranje svojih velikih jezičkih modela.

"Gotovo svaka kompanija koja se bavi umjetnom inteligencijom, od startupa do nekih od najvećih korporacija na svijetu, crpila je ogromne količine podataka", rekao je.

Vlasnik Twittera, milijarder, nije dao vremenski okvir koliko dugo će mjere biti na snazi.

TRT Balkan