"Oštro osuđujemo ovaj nemoral i gledamo ih sažaljivim očima dok se bore u ovome očaju", poručio je Altun.     Foto: AA

Šef Ureda za komunikacije pri Predsjedništvu Turkiye Fahrettin Altun reagovao je na skandalozne objave francuskog časopisa "Charlie Hebdo", u vezi s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.

"Obraćam se 'Charlie Hebdou' i njegovim derivatima. Što god učinili, ne možete zastrašiti Recepa Tayyipa Erdogana. Ne možete nas spriječiti na našem putu", poručio je Altun.

Altun je na svom profilu na društvenim mrežama objavio kako je ružna publikacija "Charlie Hebdoa", koja je jedno od važnih centara provokacija, uvreda i psovki u svjetskim medijima, najnovijom nemoralnom i nehumanom karikaturom usmjerenom na predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, svijetu još jednom pokazala koliko je odvratna.

"Čini se da je veliki uspjeh našeg predsjednika na izborima 14. maja učinio da beščasnici ne mogu spavati, da šire svoja bolesna stanja i bljuvaju svoju i mržnju. Oštro osuđujemo ovaj nemoral i gledamo ih sažaljivim očima dok se bore u ovome očaju", poručio je Altun.

Kalin: Turski narod će 28. maja dati najbolji odgovor "Charlie Hebdou"

Reagovao je i glasnogovornik Ureda predsjednika Turkiye Ibrahim Kalin poručivši kako će turski narod najbolji odgovor na to dati 28. maja.

"Ako je krpa 'Charlie Hebdo' toliko poludjela, to je potvrda da smo na pravom putu. Zlo je ponekad takvo, ukazuje na dobro. Ne brini CH (Charlie Hebdo). Naš narod će vam dati najbolji odgovor, još glasnije, 28. maja (drugi krug predsjedničkih izbora)", poručio je Kalin.

TRT Balkan / agencije