"Tour of Turkiye" počeo je prvom etapom od Alanye do Antaliji, a na utrci učestvuje 168 biciklista i 24 tima iz 36 zemalja.     Foto: AA

Direktor trke "Tour of Turkiye" Vladimiros Petsas istakao je važnu ulogu 58. osmodnevne biciklističke trke u razvoju privrede i turizma.

Rekao je da je jedinstvenost turskog pejzaža značajno i često nedovoljno cijenjeno bogatstvo.

"Biciklistički putevi služe kao jedinstven spoj sporta, historije i turizma, doprinoseći promociji i uvažavanju jedne zemlje na više načina", pojasnio je Petsas.

Smatra da se na ovakav način doprinosi promociji prirodnih ljepota jer takmičari na taj način utiske nose u svoje zemlje.

Petsas je rekao da je "kvalitet trke na svjetskom standardu" i naglasio da je "bilo veliko interesovanje iako je van sezone".

"S obzirom na to da smo van trkačkog perioda jer je oktobar, neki timovi su već napravili planove za narednu godinu, ali kvalitet tih timova koji dolaze ovdje je zaista veoma visok", izjavio je Petsas.

"Tour of Turkiye" počeo je danas prvom etapom od Alanye do Antaliji, a na utrci učestvuje 168 biciklista i 24 tima iz 36 zemalja.

Trka se završava u Istanbulu. Biciklisti treba da pređu 1.235 kilometara.

TRT Balkan / agencije