Podijeljeni su i snimci na kojima se mogu vidjeti trenuci kada su pogođene mete koje pripadaju terorističkoj organizaciji PKK/YPG.     Foto: AA

Snage sigurnosti Turkiye neutralizirale su 14 pripadnika terorističke organizacije PKK/YPG na sjeveru Sirije, objavilo je u subotu Ministarstvo odbrane Turkiye.

Iz ministarstva navode da su ciljevi terorista PKK/YPG-a u zonama operacija "Štit Eufrata", "Maslinova grana" i "Izvor mira" u sjevernoj Siriji bili snažno gađani tokom noći.

U saopćenju naslovljenom "Uništavamo terorističke jazbine" navodi se da je prema prvim utvrđenim podacima neutralizirano najmanje 14 terorista.

Podijeljeni su i snimci na kojima se mogu vidjeti trenuci kada su pogođene mete koje pripadaju terorističkoj organizaciji PKK/YPG.

U svojoj više od 35-godišnjoj terorističkoj kampanji protiv Turkiye, PKK, koju su Sjedinjene Američke Države, Evropska unija i Turkiye označile kao terorističku grupu, odgovorna je za smrt više od 40.000 ljudi, uključujući žene, djecu i novorođenčad.​​​​​​​ YPG je ogranak terorističke organizacije PKK koji djeluje u Siriji.

TRT Balkan / agencije