Očekuje se da će Sedmica blockchaina ugostiti 3.000 korisnika u metropoli, dok će ih virtuelno pratiti 2,5 miliona ljudi.        Foto: AA

Globalni gigant za razmjenu digitalnih valuta Binance odlučio je da Istanbul bude mjesto događaja “Blockchain Week” 2023. godine, najavio je menadžer kompanije.

Generalni direktor kompanije Binance TR, Mucahit Donmez, rekao je u srijedu da će istanbulska iteracija događaja biti održana od 8. do 9. novembra.

“Organiziranje događaja u Istanbulu pokazuje važnost koju Binance pridaje Turkiye”, rekao je Donmez. Njegovo posljednje izdanje održano je u Parizu 2022. godine.

"Mlada turska populacija, visoka upotreba kriptovaluta i rastući efekat inovacija pokazuju da zemlja može postati zemlja koju drugi prate, a ne sljedbenik u blockchainu", rekao je Donmez.

Dodao je da "koraci koje je preduzela javnost i značaj koji se pridaje blockchain tehnologiji pokazuju da se područja koje će oblikovati budućnost ne zanemaruju i da su veliki dobitak za sektor".

Blockchain i Web 3.0

Mucahit Donmez je također naglasio da Turkiye može biti globalni centar za blockchain i Web 3.0 tehnologije.

Dotičući se značaja Turkiye za Binance, rekao je da je ta zemlja prva među pet najvećih izvora saobraćaja za kompaniju u posljednja tri mjeseca.

Direktorica marketinga kompanije Binance Rachel Conlan rekla je kako se očekuje da će “Blockchain Week” ugostiti 3.000 korisnika u Istanbulu, dok se očekuje da će ih virtuelno pratiti 2,5 miliona ljudi.

“'Sedmica blockchaina' će svijetu prenijeti važnu poruku o ulozi Turkiye u Web 3.0 i blockchain tehnologijama”, rekla je ona.

TRT Balkan