Predsjednik Turkiye Recep Tayyip Erdogan dao svoj glas na lokalnim izborima

Predsjednik Turkiye Recep Tayyip Erdogan dao svoj glas na lokalnim izborima

"Ovi izbori će, nadam se, biti početak nove ere u našoj zemlji", rekao je predsjednik Erdogan.
Erdogan je u pratnji supruge Emine Erdogan glasao na biralištu u osnovnoj školi “Saffet Cebi“.            Foto: AA

U Republici Turkiye u nedjelju se održavaju lokalni izbori, a u Istanbulu je glasao i turski predsjednik i lider vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) Recep Tayyip Erdogan.

Erdogan je u pratnji supruge Emine Erdogan glasao na biralištu u osnovnoj školi “Saffet Cebi“, koja se nalazi u blizini njegove rezidencije Kisikli u istanbulskom distriktu Uskudar.

Turskog predsjednika Erdogana je u dvorištu pozdravila veća grupa građana, a na ulazu u školu su ga dočekali načelnik Uskudara Hilmi Turkmen i čelnik istanbulskog odbora AK Partije Osman Nuri Kabaktepe.

Predsjednik Erdogan dao je izjavu nakon glasanja.

Erdogan je rekao da su dva izborna procesa iscrpila zemlju, rekavši: "Nedavno smo proveli parlamentarne i predsjedničke izbore. Danas provodimo izbore za lokalnu vlast. Ovi izbori su iscrpili naš narod i nas. Prošli smo kroz vrlo intenzivne kampanje".

Turski predsjednik je zatim rekao:

"Nadam se da će lokalne samouprave dati koristan rezultat za našu zemlju i našu naciju. Ovi izbori će, nadam se, biti početak nove ere u našoj zemlji. S jedne strane imamo parlamentarne i predsjedničke izbore, a s druge strane lokalne izbore, nadam se da će ovi izbori biti početak nove ere i novog stoljeća u našoj zemlji", zaključio je Erdogan.

TRT Balkan / agencije