Britanski ministar je rekao da je u Izraelu kako bi pokazao solidarnost nakon tog "užasnog napada Irana".           Foto: AA

Izrael donosi odluku da djeluje protiv Irana, nakon uzvratnog napada Teherana prošlog vikenda, izjavio je u srijedu britanski ministar vanjskih poslova David Cameron.

Cameron je tokom posjete Tel Avivu rekao kako se nada da će "to učiniti na način koji će što manje doprinijeti eskalaciji situacije".

Britanski ministar je rekao da je u Izraelu kako bi pokazao solidarnost nakon tog "užasnog napada Irana".

"Juče smo jasno iznijeli naše stavove o tome šta bi se sljedeće trebalo dogoditi, ali smo također rekli da je Izrael nezavisna suverena država i da može donijeti ove odluke. U redu je pokazati solidarnost s Izraelom. Ispravno je što smo jasno iznijeli naše stavove o tome šta bi se sljedeće trebalo dogoditi. Ali jasno je da Izraelci donose odluku da djeluju", rekao je šef britanske diplomatije.

Cameron se osvrnuo i na Hamasovo držanje izraelskih zarobljenika.

“Jedini razlog zašto se sukob nastavlja u Gazi je taj što oni neće prihvatiti taj dogovor. Potrebno nam je da taoci budu pušteni, potrebno nam je pomoć uđe i o tome ću razgovarati s izraelskom Vladom i Palestinskom upravom", rekao je Cameron.

TRT Balkan / agencije