Neki napadači su ubijeni, dok su drugi ranjeni i privedeni u policiju.                  Foto: AA

Najmanje 11 policajaca ubijeno je u petak u oružanom napadu na policijsku stanicu u iranskoj jugoistočnoj pokrajini Sistan i Baluchistan, izjavili su dužnosnici.

Napad na policijsku stanicu u gradu Rasku izvela je grupa "terorista", izvijestili su državni mediji, citirajući glasnogovornika policije, koji je napad nazvao "kukavičkim".

Neki napadači su ubijeni, dok su drugi ranjeni i privedeni u policiju.

Grupa "Jaish e Adl", koja je aktivno prisutna u pokrajini koja graniči s Afganistanom i Pakistanom, navodno je preuzela odgovornost za napad.

Vlasti u pokrajini Sistan i Baluchistan, dajući detalje o napadu, navele su da se napad dogodio oko 2:00 ujutro po lokalnom vremenu, dodajući da se situacija vratila u normalu.

Šef iranske policije Ahmed Reza Radan izdao je "hitne naredbe" višim policijskim dužnosnicima da istraže napad, objavila je državna novinska agencija IRNA pozivajući se na glasnogovornika policije.

Pokrajina Sistan i Baluchestan svjedočila je nekoliko napada na sigurnosne snage posljednjih godina, za koje su iranske vlasti okrivile lokalne terorističke grupe.

Napad u petak dogodio se pet mjeseci nakon što su dvojicu policajaca u pokrajini ubili neidentificirani napadači.

TRT Balkan / agencije