Za sada nema prijavljenih žrtava na palestinskoj strani.           Foto: AA

Vojska za genocid optuženog Izraela izvršila je racije u nekoliko gradova i područja širom okupirane Zapadne obale u kojima je hapsila Palestince.

Očevici su ispričali za AA da je izraelska vojska izvršila racije u gradovima Ramallah, Qalqilya, Tubas, Hebron, Nablus, Jenin i drugim područjima, upadajući u kuće kako bi uhapsila Palestince.

"U gradu Tubas, izraelska vojska je upala u nekoliko domova, što je izazvalo sukobe s Palestincima", naveli su očevici.

U gradu Qalqilya, racija je trajala nekoliko sati i korištena je bojeva municija za suzbijanje Palestinaca koji su se sukobili s izraelskim snagama. Najmanje tri Palestinca uhapsila je izraelska vojska u to gradu.

Prema riječima očevidaca, nekoliko Palestinaca je uhapšeno u gradovima Nablus i Tulkarem.

Za sada nema prijavljenih žrtava na palestinskoj strani.

Najmanje 394 Palestinca sa Zapadne obale ubile su izraelske snage i doseljenici od 7. oktobra, dok je više od 4.440 ranjeno.

Tenzije su porasle širom Zapadne obale otkako je Izrael pokrenuo smrtonosnu vojnu ofanzivu na Pojas Gaze od prekograničnog napada Hamasa 7. oktobra.

Po tužbi za genocid koju je pokrenula Južnoafrička Republika, Međunarodni sud pravde je 26. januara presudio da se Izrael mora suzdržati od bilo kakvih radnji povezanih s ubijanjem, napadima i uništavanjem stanovnika Pojasa Gaze i poduzeti sve mjere da spriječi genocid.

Međutim, izraelske snage i dalje nastavljaju s napadima na Pojas Gaze.

U napadima Izraela na Pojas Gaze od 7.oktobra ubijena su 28.473 Palestinca.

TRT Balkan / agencije