Najmanje 486 Palestinaca je ubijeno, a 4.900 povrijeđeno u napadima izraelske vojske i ilegalnih doseljenika na okupiranoj Zapadnoj obali od oktobra prošle godine.      Foto: Reuters

Najmanje jedna osoba je ubijena, a dvije su povrijeđene tokom racije izraelske vojske u području na kojem žive Palestinci na okupiranoj Zapadnoj obali.

Prema vijestima službene palestinske novinske agencije WAFA, izraelski vojnici izvršili su racije u gradu Jerihonu na Zapadnoj obali i mnogim područjima u blizini, uključujući Aqaba Jabir, Ayn es-Sultan i Duyuk al-Favka.

Tokom racija, 44-godišnji Shadi Isa Jelayta, otac troje djece u Jerihonu, podlegao je od posljedica vatre koju su otvorile izraelske snage, dok su dvije osobe povrijeđene.

Jedna osoba je povrijeđena u grudi i u teškom je stanju.

Najmanje 486 Palestinaca je ubijeno, a 4.900 povrijeđeno u napadima izraelske vojske i ilegalnih doseljenika na okupiranoj Zapadnoj obali od oktobra prošle godine.

Od 7. oktobra, kada je vojska za genocid optuženog Izraela pokrenula napad na Pojas Gaze, došlo je do porasta pritvora, racija i napada na Palestince na okupiranoj Zapadnoj obali i u istočnom Al-Qudsu (Jerusalem).

TRT Balkan / agencije