"Trenutna kriza (u Gazi) jasno je otkrila razmjere jaza između Istoka i Zapada i dvostruke standarde u međunarodnoj zajednici", naveo je Al-Thani.     Foto: Reuters

Katarski premijer i ministar vanjskih poslova sheikh Mohammed bin Abdurrahman Al Thani izjavio je da ono što se događa u Gazi razotkrilo je dvostruke standarde međunarodne zajednice te poručio da se napori njegove zemlje za postizanjem prekida vatre nastavljaju.

Al Thani je govorio na otvaranju 21. Doha Foruma koji je održan u glavnom gradu Dohi s temom "Prema izgradnji zajedničke budućnosti" i trajat će dva dana, objavila je katarska agencija QNA.

"Trenutna kriza (u Gazi) jasno je otkrila razmjere jaza između Istoka i Zapada i dvostruke standarde u međunarodnoj zajednici", naveo je Al-Thani.

Katarski ministar je izjavio kako njegova zemlja vjeruje u važnost posredovanja u rješavanju sukoba i ulaže napore da to postigne.

Na forumu će se raspravljati o aktualnim temama među kojima su, osim situacije u Gazi, međunarodni odnosi i sigurnost, kibernetička sigurnost i umjetna inteligencija, ekonomski razvoj i održivost, energetska sigurnost i sigurnost hrane.

TRT Balkan / agencije