"Rusija i Kina nastavit će da sarađuju u borbi protiv terorizma", izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov. / Photo: AA

"Rusija i Kina nastavit će da sarađuju u borbi protiv terorizma", izjavio je u utorak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

"Naša saradnja u borbi protiv terorizma će se nastaviti, uključujući i okvire multilateralnih institucija", rekao je Lavrov tokom sastanka sa njegovim kineskim kolegom Wang Yijem u glavnom gradu Pekingu, gdje su se sastali kako bi razgovarali o raznim pitanjima uključujući bilateralne odnose, rat u Ukrajini, situaciju u azijsko-pacifičkoj regiji i zajedničku saradnju u međunarodnim organizacijama kao što su UN i G20.

Lavrov je zahvalio Kini na poruci saučešća nakon terorističkog napada 22. marta u moskovskoj regiji i na podršci u borbi Rusije protiv terorizma.

Najmanje 144 osobe su poginule, a više od 550 je povrijeđeno kada su naoružani napadači otvorili vatru na koncertnu dvoranu Crocus City u Krasnogorsku u Moskovskoj oblasti.

TRT Balkan / agencije