Rusija: Četvorica izvršilaca napada uhapšena dok su bježali u Ukrajinu

Rusija: Četvorica izvršilaca napada uhapšena dok su bježali u Ukrajinu

Zatvoren je glavni autoput koji vodi ka Ukrajini, a drugi važni putevi detaljno se prate.
"Pokušavajući da pobjegnu, teroristi su se kretali prema rusko-ukrajinskoj granici, planirali su da pređu granicu i imali su kontakte na ukrajinskoj strani", objavljeno je..     Foto: AA

Ruski istražni komitet saopćio je u subotu da su četiri počinioca napada na koncertnu dvoranu u Moskovskoj oblasti u petak uhapšena u pograničnom regionu Brjanska dok su bježali ka Ukrajini.

Odvojeno, ruska Federalna sigurnosna služba (FSB) saopćila je da je došla do saznanja da je ovu grupu na ukrajinskoj strani granice čekao pomagač koji im je trebao olakšati prolaz i pružiti zaklon.

"Pokušavajući da pobjegnu, teroristi su se kretali prema rusko-ukrajinskoj granici, planirali su da pređu granicu i imali su kontakte na ukrajinskoj strani", objavljeno je.

Ranije su ruske vlasti saopćile da je zatvoren glavni autoput koji vodi ka Ukrajini, a da se drugi važni putevi detaljno prate.

Naoružani napadači su ubili najmanje 93 osobe, a ranili više od 145 u pucnjavi u koncertnoj dvorani "Crocus City Hall" u blizini Moskve, saopćio je u subotu ruski Istražni komitet.

TRT Balkan / agencije