"Sprovešću snažnu ideološku provjeru svih imigranata", naglasio je Trump tokom predizbornog skupa u Derryju, u New Hampshireu.         Foto: AA

Bivši američki predsjednik Donald Trump obećao je u ponedjeljak da će ponovo uvesti zabranu putovanja i provesti "ideološke provjere" za imigrante ako bude ponovo izabran za šefa države 2024. godine.

"Sprovešću snažnu ideološku provjeru svih imigranata", naglasio je Trump tokom predizbornog skupa u Derryju, u New Hampshireu i dodao:

"Ako mrzite Ameriku, ako želite zaustaviti Izrael, ako vam se ne sviđa naša religija - koju mnogi od njih ne vole - ako simpatišete džihadiste, onda vas ne želimo u našoj zemlji."

Trump je tokom skupa nastavio sa napadima na aktuelnog predsjednika Joea Bidena jer, kako je kazao, nije "sposoban" i stavlja Sjedinjene Američke Države na posljednje mjesto.

Tvrdeći da su milioni ilegalnih migranata prešli u SAD pod Bidenovom administracijom, ponovio je svoje planove da ih deportuje.

"Mi smo kao smetlište, i niko ništa ne radi po tom pitanju", poručio je.

Što se tiče sukoba u Gazi, Trump je ustvrdio da odgovornost za trenutni preokret na Bliskom istoku leži na Bidenovoj administraciji.

TRT Balkan / agencije