Navedeno je da je Izrael bombardovao različite tačke u Pojasu Gaze, posebno izbjeglički kamp Jabalia na sjeveru opkoljene enklave.         Foto: AA

Ministarstvo zdravstva u Gazi saopćilo je da su u posljednja 24 sata u bolnicu Aksa dovezene 73 mrtve osobe i 123 povrijeđene.

Navedeno je da je Izrael bombardovao različite tačke u Pojasu Gaze, posebno izbjeglički kamp Jabalia na sjeveru opkoljene enklave.

Iz Ministarstva je saopćeno da su 73 mrtve i 123 povrijeđene osobe u posljednja 24 sata dovezene u bolnicu Aksa u gradu Deyr al-Belah, koji se nalazi u centralnom dijelu Pojasa Gaze.

U vijestima zvanične palestinske agencije WAFA navedeno je da je najmanje 19 osoba ubijeno u napadima koje su izraelske snage izvele u različitim dijelovima Pojasa Gaze, a posebno na izbjeglički kamp Jabalia na sjeveru enklave.

U vijestima je navedeno da su izraelske snage kišom "fosforne i dimne bombe" zasule centar kampa.

Izrael je u petak nastavio svoju vojnu ofanzivu na Pojas Gaze nakon što je okončana jednosedmična humanitarna pauza s Hamasom, jer se strane nisu mogle dogovoriti o uslovima koji bi omogućili da pauza ostane na snazi.

Broj ubijenih Palestinaca od početka izraelskih napada 7. oktobra povećan je na 16.248.

Među žrtvama je 7.112 djece i 4.885 žena. U izraelskim napadima je i ranjeno više od 43.616 ljudi.

U ruševinama se i dalje kao nestalo vodi oko 7.600 ljudi širom Pojasa Gaze.

TRT Balkan / agencije