Kurti je istakao odlične bilateralne odnose i značaj podrške Ujedinjenog Kraljevstva Republici Kosovo, posebno u oblasti bezbednosti, saopšteno je iz Vlade Kosova.      Foto: AA

Premijer Kosova Albin Kurti sastao se sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Balkan, lordom Stuartom Peachom, s kojim je razgovarao o dosadašnjoj saradnji i novim mogućnostima tokom 2023. godine.

Kurti je istakao odlične bilateralne odnose i značaj podrške Ujedinjenog Kraljevstva Republici Kosovo, posebno u oblasti bezbjednosti, saopšteno je iz Vlade Kosova.

Razgovarano je i o izazovima s kojima se suočava region Balkana, opasnosti koju predstavlja uticaj Rusije po bezbjednost i napredak i važnoj ulozi NATO-a u sprječavanju i preokretu namjera Moskve za region.

Kurti je rekao da na Kosovu postoji demokratski, pravni, ekonomski i društveni napredak, koji se mora štititi zajedno s partnerima i saveznicima.

Također je izrazio zahvalnost na aktivnom angažovanju Ujedinjenog Kraljevstva u integracionim procesima Republike Kosovo.

Izaslanik Peach se ranije sastao i s predsjednicom Kosova Vjosom Osmani.

TRT Balkan / agencije